Designer (UX / UI)

Solliciteer nu

Designer (UX / UI)

Full-time / Part-time

Tilburg

Jij maakt het complexe simpel! Als designer bij Freshheads ben je designer en strateeg in één. Je zet geen lijn op papier, uhh in Figma, zonder de context te kennen. Wat zijn de ambities van de klant? Waar worden gebruikers blij van? Jij zoekt de antwoorden, samen met klanten en jouw team. Vanuit daar breng je digitale diensten tot leven die waarde toevoegen.

Wat ga je doen?

Een digitaal concept valt of staat met een gelikt en functioneel design. Daar worden organisaties en gebruikers blij van. Daarom ben jij onmisbaar in het ontwikkelingsproces. Samen met klanten ga je op ontdekkingstocht en vertaal je inzichten naar indrukwekkende designs en innovatieve digitale concepten, uiteraard met de developers in jouw team.

Wat wij zoeken, in volgorde van belangrijkheid:

 • Mooie plaatjes op #1? Nope! Bij jou hebben de behoeften van gebruikers altijd de hoogste prioriteit. Het design is ondergeschikt aan het doel dat je met de klant wil bereiken.

 • Jouw gevoel voor esthetiek draagt perfect bij aan de optimale User Experience.
 • Je bent leergierig, enthousiast en zit vol ambitie. Dat vinden wij belangrijker dan jarenlange design ervaring.
 • Een samenwerker. Want je maakt onderdeel uit van een team en jullie stemmen zelf met de klant af wat jullie gaan doen en welke aanpak daarbij past.
 • Communicatief vaardig. Je hebt veel contact met klanten en je teamgenoten om prototypes te bespreken, keuzes toe te lichten en feedback te verwerken.
 • Zelfstandig. Je bent straks de enige designer in jouw team. Daardoor kun je écht een stempel drukken op jullie werk, maar heb je ook een grote verantwoordelijkheid. Loop je vast of wil je even sparren? Dan staan de andere designers van Freshheads natuurlijk altijd voor je klaar. 

Wat wij bieden

1. Een hecht en fijn team

Bij Freshheads werken we in kleine zelforganiserende teams van developers, designers en strategen. Zo’n team van vier of vijf Heads bevat alle skills die nodig zijn om digitale diensten te maken voor organisaties als Interpolis of YoungOnes.

2. Toffe klanten: focus én afwisseling

We werken een of twee weken gefocust voor één klant. Dat is lang genoeg om lekker de diepte in te gaan voor die klant, en kort genoeg om geboeid en fris te blijven. Na zo’n sprint duikt jouw team weer in een andere uitdaging, met een andere organisatie. Op één dag continu switchen tussen allerlei opdrachtgevers is er bij ons dus niet bij.

3. Intensief samenwerken met de klant

Een projectmanager die alles met de klant afstemt en dicteert wat je moet doen? Niet hoe wij werken. Jouw team zit met de klant op Slack, jullie hebben dagelijks contact, en bepalen samen wat jullie wanneer opleveren. Zo krijg je écht feeling bij wat de klant wil bereiken en werken jullie samen naar dezelfde doelen toe. Je snapt elkaar en hakt samen knopen door.

4. Vertrouwen in wat jij kan

Controleren zit niet in onze aard. We zijn allemaal oud en wijs genoeg, toch? Uren schrijven hoeft bij ons dus niet: het gaat om de waarde die je levert en niet om de uren die je klokt. Jij en je team stemmen vrije dagen onderling af en streven continu naar een optimale samenwerking met de klant. Open communicatie is hierin heel belangrijk.

En verder:

 • Een functie in schaal C. Vraag hiervoor naar ons functiehuis.
 • Een bruto maand salaris tussen € 2300,- en € 4500,-, afhankelijk van jouw ervaring.
 • Een reiskostenvergoeding op basis van de gereden kilometers of een OV kaart tot je beschikking.
 • 25 vakantiedagen per jaar (op basis van een 40-urige werkweek) en 8% vakantiegeld.
 • Pensioenopbouw waarbij Freshheads 60% van de premie betaalt en jij de overige 40% via je salaris.
 • Werkplek: zowel thuis als op kantoor. Jij en jouw team bepalen zelf wat werkt.
 • Een thuiswerkvergoeding van €2,- per thuiswerkdag. Want die koffie betaalt zichzelf niet.
 • Per jaar minimaal €500,- persoonlijk budget voor opleidingen.
 • Voldoende persoonlijk budget voor o.a. het inrichten van je thuiswerkplek of vrij te besteden aan iets anders wat je nodig hebt. 
 • Fresh-Health dagen. Naast jouw vakantiedagen krijg je 5 Fresh-Health dagen per jaar, in te zetten om meer rust te nemen en een goede werk-privé balans te behouden.
 • Een teambudget. Jaarlijks krijgen jullie €200,- per persoon om als team uit te geven, bijvoorbeeld aan een etentje, avondje borrelen of bowlen of aan thee van Simon Lévelt. We noemen maar een dwarsstraat.
 • Tijd voor eigen ontwikkeling. Heel belangrijk, want als jij groeit, groeit Freshheads ook. We hebben zes coaches die jou helpen persoonlijke leerdoelen te formuleren en bereiken.
 • Onvergetelijke vrijdagmiddagborrels, met eens in de maand een legendarische XL-variant.
 • Een kantoor waar je wel zou willen wonen, op loopafstand van het Tilburgse station.
 • Samen sporten. Zo doen we mee aan het zaalvoetbaltoernooi voor bedrijven, organiseren we ons eigen Freshheads Tennistoernooi en gaan we regelmatig met een clubje boulderen.

Solliciteer (zonder CV!)

Wil je ons team komen versterken als designer? Dan zien we graag één van jouw eerdere opdrachten met een eigen onderbouwing. Geen cv dus. We zijn super benieuwd! 

Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Vera.