Designer (UX / UI)

Solliciteer nu

Designer (UX / UI)

Full-time / Part-time

Tilburg

Een digitaal concept valt of staat met een gelikt en gebruiksvriendelijk design. Daar worden organisaties en gebruikers blij van. In ons allernieuwste team, met developers Rik, Misha en Linda, missen we alleen nog een ervaren designtopper. Samen maken jullie de projecten die andere teams van Freshheads al succesvol hebben gekickstart nóg succesvoller. Geen rommel op je bordje dus, maar echt vette digitale producten en diensten waar je met de klant alles uit wil halen. 

Werk jij liever aan mobile applicaties met developer Luc, Olivier en Mark? We zoeken ook een designer voor team Rover. Nieuwsgierig? Klik dan hier voor de vacature. 

Wat ga je doen?

Grote, uitdagende projecten, dát is waar jij als designer in team Evolution enthousiast van wordt. Opgezet door Freshheads en bewezen succesvol. Door het design van die projecten op basis van gebruikersdata- en ervaringen verder te optimaliseren, maak je de platforms, applicaties en tools samen met jouw team en een strateeg steeds beter. Dat doe je voor verschillende klanten in sprints van 1 of 2 weken. Zo houden jullie de energie er lekker in. Bijkomend voordeel: door die afwisseling groei jij als design professional als een speer! 

Wat wij zoeken, in volgorde van belangrijkheid:

 • Mooie plaatjes op #1? Nope! Bij jou hebben de behoeften van gebruikers altijd de hoogste prioriteit. Het design is in dienst van het doel dat je met de klant wil bereiken. 

 • Jouw gevoel voor esthetiek draagt perfect bij aan een optimale gebruikerservaring.

 • Je bent leergierig, enthousiast en zit vol ambitie. Dat vinden wij belangrijker dan jarenlange design ervaring.

 • Een samenwerker. Want je maakt onderdeel uit van een team en jullie stemmen zelf met de klant af wat jullie gaan doen en welke aanpak daarbij past.

 • Communicatief vaardig. Je hebt veel contact met klanten, eindgebruikers en je teamgenoten om doelen te bespreken, keuzes toe te lichten en feedback te verwerken.

 • Zelfstandig. Je bent straks dé designer in jouw team. Daardoor kun je écht een stempel drukken op jullie werk, maar heb je ook een grote verantwoordelijkheid. Loop je vast of wil je even sparren? Dan staan de andere designers van Freshheads natuurlijk altijd voor je klaar.  

Wat wij bieden

1. Een hecht en fijn team

Bij Freshheads werken we in kleine zelforganiserende teams van developers, designers en strategen. Zo’n team van vier of vijf Heads bevat alle skills die nodig zijn om digitale diensten te maken voor organisaties als Centraal Beheer, Wiertz en Stichting Quiet.

2. Toffe klanten: focus én afwisseling

We werken een of twee weken gefocust voor één klant. Dat is lang genoeg om lekker de diepte in te gaan voor die klant, en kort genoeg om geboeid en fris te blijven. Na zo’n sprint duikt jouw team weer in een andere uitdaging, met een andere organisatie. Op één dag continu switchen tussen allerlei opdrachtgevers is er bij ons dus niet bij.

3. Intensief samenwerken met de klant

Een projectmanager die alles met de klant afstemt en dicteert wat je moet doen? Niet hoe wij werken. Jouw team zit met de klant op Slack, jullie hebben dagelijks contact, en bepalen samen wat jullie wanneer opleveren. Zo krijg je écht feeling bij wat de klant wil bereiken en werken jullie samen naar dezelfde doelen toe. Je snapt elkaar en hakt samen knopen door.

4. Vertrouwen in wat jij kan

Controleren zit niet in onze aard. We zijn allemaal oud en wijs genoeg, toch? Uren schrijven hoeft bij ons dus niet: het gaat om de waarde die je levert en niet om de uren die je klokt. Jij en je team stemmen vrije dagen onderling af en streven continu naar een optimale samenwerking met de klant. Open communicatie is hierin heel belangrijk.

En verder:

 • Een functie in schaal C. Vraag hiervoor naar ons functiehuis.
 • Een bruto maand salaris tussen € 2300,- en € 4500,-, afhankelijk van jouw ervaring.
 • Een reiskostenvergoeding op basis van de gereden kilometers of een OV kaart tot je beschikking.
 • 25 vakantiedagen per jaar (op basis van een 40-urige werkweek) en 8% vakantiegeld.
 • Pensioenopbouw waarbij Freshheads 60% van de premie betaalt en jij de overige 40% via je salaris.
 • Werkplek: zowel thuis als op kantoor. Jij en jouw team bepalen zelf wat werkt.
 • Een thuiswerkvergoeding van €2,- per thuiswerkdag. Want die koffie betaalt zichzelf niet.
 • Per jaar minimaal €500,- persoonlijk budget voor opleidingen.
 • Voldoende persoonlijk budget voor o.a. het inrichten van je thuiswerkplek of vrij te besteden aan iets anders wat je nodig hebt. 
 • Fresh-Health dagen. Naast jouw vakantiedagen krijg je 5 Fresh-Health dagen per jaar, in te zetten om meer rust te nemen en een goede werk-privé balans te behouden.
 • Een teambudget. Jaarlijks krijgen jullie €200,- per persoon om als team uit te geven, bijvoorbeeld aan een etentje, avondje borrelen of bowlen of aan thee van Simon Lévelt. We noemen maar een dwarsstraat.
 • Tijd voor eigen ontwikkeling. Heel belangrijk, want als jij groeit, groeit Freshheads ook. We hebben zes coaches die jou helpen persoonlijke leerdoelen te formuleren en bereiken.
 • Onvergetelijke vrijdagmiddagborrels, met eens in de maand een legendarische XL-variant.
 • Een kantoor waar je wel zou willen wonen, op loopafstand van het Tilburgse station.
 • Samen sporten. Zo doen we mee aan het zaalvoetbaltoernooi voor bedrijven, organiseren we ons eigen Freshheads Tennistoernooi en gaan we regelmatig met een clubje boulderen.

Solliciteer (zonder CV!)

Wil je ons team komen versterken als designer? Dan zien we graag één van jouw eerdere opdrachten met een eigen onderbouwing. Geen cv dus. We zijn super benieuwd! 

Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Vera.