Designer (UX / UI)

Solliciteer nu

Designer (UX / UI)

Full-time / Part-time

Tilburg

Een digitaal concept valt of staat met een gelikt en gebruiksvriendelijk design. Daar weet jij als ervaren designtopper alles van! Jij overziet de behoeften van organisaties en gebruikers en vertaalt die naar een functioneel ontwerp. Precies wat developers Rik, Misha, Linda en Max nog missen in hun team. Kom jij hen versterken? Samen maken jullie de projecten die andere teams van Freshheads al succesvol hebben gekickstart nóg succesvoller.* Geen rommel op je bordje dus, maar echt vette digitale producten en diensten waar je met de klant alles uit wil halen. 

*Werk jij liever aan mobile applicaties met developers Luc, Olivier en Mark? We zoeken ook een designer voor team Rover. Nieuwsgierig? Klik dan hier voor de vacature. 

Wat ga je doen?

Grote, uitdagende projecten, dát is waar jij als designer in team Evolution enthousiast van wordt. Opgezet door Freshheads en bewezen succesvol. Door het design van die projecten op basis van gebruikersdata- en ervaringen verder te optimaliseren, maak je de platforms, applicaties en tools steeds beter. Je bent strategisch betrokken bij jullie klanten en kijkt samen naar de langere termijn. Op basis daarvan zet je heldere kaders op voor het werk van jouw team. Dit doe je voor verschillende klanten in sprints van 1 of 2 weken. Zo houden jullie de energie er lekker in. Bijkomend voordeel: door die afwisseling groei jij als design professional als een speer! 

Wat wij zoeken, in volgorde van belangrijkheid:

 • Mooie plaatjes op #1? Nope! Bij jou hebben de behoeften van gebruikers altijd de hoogste prioriteit. Dus ga je voor een tof design dat in dienst staat van het doel dat je met de klant wil bereiken. 

 • Jouw gevoel voor esthetiek draagt perfect bij aan een optimale gebruikerservaring.

 • Ook met jarenlange design ervaring op zak ben je nog steeds leergierig, enthousiast en zit je vol ambitie. 

 • Een samenwerker. Want je maakt onderdeel uit van een team en jullie stemmen zelf met de klant af wat jullie gaan doen en welke aanpak daarbij past.

 • Zelfstandig. Je bent straks dé designer in jouw team. Daardoor kun je écht een stempel drukken op jullie werk, maar heb je ook een grote verantwoordelijkheid. Loop je vast of wil je even sparren? Dan staan de andere designers van Freshheads natuurlijk altijd voor je klaar.  

 • Communicatief vaardig. Je hebt veel contact met klanten, eindgebruikers en je teamgenoten om doelen te bespreken, keuzes toe te lichten en feedback te verwerken. Het is belangrijk dat jij de Nederlandse taal begrijpt, schrijft en spreekt.

Wat wij bieden

1. Een hecht en fijn team

Bij Freshheads werken we in kleine zelforganiserende teams van developers, designers en strategen. Zo’n team van vier of vijf Heads bevat alle skills die nodig zijn om digitale diensten te maken voor organisaties als Centraal Beheer, Wiertz en Stichting Quiet.

2. Toffe klanten: focus én afwisseling

We werken een of twee weken gefocust voor één klant. Dat is lang genoeg om lekker de diepte in te gaan voor die klant, en kort genoeg om geboeid en fris te blijven. Na zo’n sprint duikt jouw team weer in een andere uitdaging, met een andere organisatie. Op één dag continu switchen tussen allerlei opdrachtgevers is er bij ons dus niet bij.

3. Intensief samenwerken met de klant

Een projectmanager die alles met de klant afstemt en dicteert wat je moet doen? Niet hoe wij werken. Jouw team zit met de klant op Slack, jullie hebben dagelijks contact, en bepalen samen wat jullie wanneer opleveren. Zo krijg je écht feeling bij wat de klant wil bereiken en werken jullie samen naar dezelfde doelen toe. Je snapt elkaar en hakt samen knopen door.

4. Vertrouwen in wat jij kan

Controleren zit niet in onze aard. We zijn allemaal oud en wijs genoeg, toch? Uren schrijven hoeft bij ons dus niet: het gaat om de waarde die je levert en niet om de uren die je klokt. Jij en je team stemmen vrije dagen onderling af en streven continu naar een optimale samenwerking met de klant. Open communicatie is hierin heel belangrijk.

En verder:

 • Een bruto maandsalaris tussen € 3150,- en € 4500,-, afhankelijk van jouw ervaring.

 • Een reiskostenvergoeding op basis van de gereden kilometers (€0,23 per km) of een OV kaart tot je beschikking. Er is ook een fietsregeling, waarbij je met korting een nieuwe fiets kan aanschaffen.
 • 25 vakantiedagen per jaar (o.b.v. een 40-urige werkweek) en 8% vakantiegeld. Daarnaast krijg je 5 Fresh-health dagen. Deze extra dagen kun je inzetten om meer rust te nemen en een goede werk-privébalans te behouden.
 • Samen lunchen. Voor ieder wat wils: zoet, hartig, warm, koud, biologisch.
 • Pensioenopbouw waarbij Freshheads 60% van de premie betaalt en jij de overige 40% via je salaris.
 • Mogelijkheid om thuis te werken. Daarvoor krijg je €2,- per thuiswerkdag.
 • Voldoende persoonlijk budget voor o.a. het inrichten van je thuiswerkplek of vrij te besteden aan iets anders wat je nodig hebt.
 • Ieder jaar minimaal €500,- opleidingsbudget om te besteden naar eigen inzicht én tijd voor persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor hebben we (team)coach Thom.
 • Teambudget. Alle Heads krijgen jaarlijks €200,- per persoon om samen met je team te besteden. Bijvoorbeeld aan een etentje, bowlen of aan thee van Simon Lévelt.
 • Onvergetelijke vrijdagmiddagborrels, met eens in de maand een legendarische XL-variant.
 • Een kantoor waar je wel zou willen wonen, op loopafstand van het Tilburgse station.
 • Samen sporten. Zaalvoetballen, tafelvoetballen, tennissen, hardlopen, boulderen. Alle initiatieven zijn welkom.  

Solliciteer (zonder CV!)

Wil je ons team komen versterken als designer? Dan zien we graag één van jouw eerdere opdrachten met een eigen onderbouwing. Geen cv dus. We zijn super benieuwd! 

Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Vera.